عمده ترین ویژگی این نوع اختلال ترس از آینده می باشد. ترسی بی اساس و بدون دلیل که ممکن است به سراغ هر فردی بیاید. فرد بیمار مدام در افکار منفی به سر می برد. موضوعاتی مانند بیماری فرزند، مرگ نزدیکان، اخراج از محل کار و … افکار همیشگی این افراد می باشند. افراد مضطرب مدام موضوعاتی نامعلوم که اساس و پایه واقعی ندارند، می اندیشند. این اضطراب به هیچ موقعیتی بستگی ندارد به همین دلیل است که به آن اضطراب فراگیر می گویند. نشانه های این بیماری ناتوانی در تصمیم گیری، عدم تمرکز، حساسیت و وسواس زیاد، تعرق زیاد، اختلال در خواب، تنش مداوم عضلانی است.
بیماران مبتلا به GAD در مورد بسیاری از جنبه های زندگی روزانه خود اضطراب مستمر و بیش از حد دارند. اغلب آنها علائم جسمی از جمله خستگی و فشار عضلانی را تجربه می کنند. به همین دلیل بیماران قبل از مراجعه به روانپزشکی، به پزشک عمومی مراجعه می کنند زیرا بر این باور هستند که علائم آنها نشانه هایی بر بیماری های جسمی است.
5 تا 9 درصد امکان دارد هر فرد دچار این استرس شود. میزان اختلال اضطراب فراگیر در زنان بیشتر از مردان می باشد. یک سوم از افراد مبتلا به این اختلال در خانواده خود سابقه این بیماری را دارند. علائم استرس و اضطراب در کودکی قابل تشخیص است و بازه شروع این بیماری معمولا از 30 سالگی می باشد.
تشخیص و معیارهای DSM-5:
روش های درمانی: