آمادگی های لازم قبل از ورود به مرکز rtms

درمان اعتیاد
درمان اعتیاد در مرکز rTMS
فوریه 15, 2020
روانپزشک متخصص اختلال اضطراب اجتماعی
مارس 25, 2020

آمادگی های لازم قبل از ورود به مرکز rtms

rtms

rtms که مخفف Repetitive Transcranial magnetic stimulation است، یکی از روش های غیردارویی درمان اختلالات روانی است.بسیاری بیمارهای روان مثل اضطراب، افسردگی، اسکیزوفرنی، میگرن، وسواس و… با دستگاه rtms قابل درمان هستند.

این روش درمانی از تکنینک های نوروتراپی است که از طریق میدان مغناطیسی سلول های مغزی را تحریک میکند. در این مطلب سعی داریم به آمادگی های لازم برای ورود به مرکز rtms بپردازیم. همچنین، مواردی مثل عوارض دستگاه rtms، هزینه هر جلسه ار تی ام اس و تفاوت نوروفیدبک و rtms و tms را بررسی خواهیم کرد.

آیا می دانید قبل از ورود به مرکز ار تی ام اس چه مواردی را باید رعایت کنید؟

در مطالب قبلی شما را با درمان اعتیاد با rtms آشنا کردیم. در ادامه همراه ما باشید تا نکاتی در مورد آمادگی های لازم برای این نوع درمان را در اختیارتان قرار دهیم.

درمان rtms چیست؟

درمان از طریق rtms  یکی از روش های درمانی برای اختلالات روانی، اعتیاد و افسردگی است. این روش درمان با دارو همراه نبوده و فقط از طریق تحریک مغناطیسی مغز تاثیر خود را میگذارد. درمان rtms اثرگذاری سریعتری نسبت به درمان های دارویی دارد؛ همچنین عوارض دستگاه rtms بسیار کمتر از عوارض درمان های دارویی است.

دستگاه rtms چگونه کار میکند؟

این دستگاه از طریق یکسری سیم پیچ های الکترومغناطیسی که نزدیک سر قرار می گیرند، پالس هایی را آزاد می کند که این پالس ها سلول های عصبی را تحریک کرده و باعث بهبودی بیمار می شود.

در حالی که دارو و درمان برای بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی کار می کند، این روش های درمانی 100 درصد مؤثر نیستند. به عنوان مثال، ممکن است کسی به خوبی نسبت به دارو واکنش نشان ندهد و علاوه بر درمان به درمان دیگری نیاز داشته باشد.

به همین ترتیب، برخی از افراد مبتلا به افسردگی باید به روش های درمانی جایگزین روی آورند. تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) یک روش بالینی اثبات شده برای درمان افسردگی در این موارد است.

درمان rtms

قبل از ورود به مرکز rtms و شروع درمان بهتر است مواردی که در ادامه ذکر می کنیم را حتما انجام دهید

قبل از هرچیزی،با پزشک مشورت کنید

در ابتدا باید با پزشک مشورت کنید و یک شرح حال دقیق به او ارائه دهید.پزشک باید تاریخچه پزشکی شما را به طور کامل بررسی کند تا متوجه شود این روش درمان آیا مناسب شما هست یا خیر. گاهی ممکن است نیاز شود که شما تست های تصویربرداری مغزی نیز انجام دهید تا پزشک بتواند تشخیص دقیقی داشته باشد.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
معرفی بیماری های اعصاب و روان

با توجه به تشخیص پزشک گاهی ممکن است که بعضی از داروهای خود را قطع کنید.

در مورد روش درمان  rtms تحقیق کنید و اطلاعات کسب کنید

حتما در مورد این روش درمان تحقیق کنید. در مورد عوارض جانبی آن، تعداد جلسات و… اطلاعات کسب کنید. درمورد اینکه این روش چطور انجام می شود و قرار است شما با چه چیزی رو به رو شوید، اطلاعات کسب کنید.

در مورد اینکه عوارض جانبی این درمان چیست و بعد از هرجلسه ممکن است با کدام عوارض درگیر شوید تحقیق کنید. همچنین، از تعداد جلسات و هزینه آن مطلع شوید تا بتوانید مناسب ترین را برای خود انتخاب کنید.

داشتن آگاهی و دانستن تمامی این اطلاعات باعث می شود که بتوانید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و روند درمان را به خوبی پشت سر بگذارید.

از تجربه خانواده و دوستانتان استفاده کنید.

حمایت خانواده در درمان RTMS

سیستم پشتیبانی شما می تواند در طول درمان بسیار ارزشمند باشد. ممکن است آنها درک نکنند که TMS چیست، بنابراین سعی کنید آن را توضیح دهید. مطمئن باشید که آنها می دانند که همان ECT نیست و برای بسیاری از بیماران مؤثر است.

ممکن است ببینید کسی می تواند شما را به جلسه اول سوق دهد یا خیر. در بعضی موارد، افراد بعد از چند درمان اول دچار سردرد می شوند. اگر این اتفاق برای شما بیفتد، ممکن است بعد از جلسه احساس رانندگی نکنید. علاوه بر این، در صورت عصبی بودن می تواند به داشتن حمایت اخلاقی کمک کند.

در صورت تمایل، ممکن است شخص پشتیبانی شما بتواند با شما به اتاق درمان برود. در غیر این صورت، آنها می توانند 30 دقیقه در اتاق انتظار بمانند یا 30 دقیقه از محل کار خود را اجرا کنند.

در روز معالجه خود اطمینان حاصل کنید که در طول جلسه هر چیزی را که لازم دارید برای احساس راحتی در اختیار شما باشد آورده شود. بسیاری از بیماران در هنگام TMS هدفون آورده و به موسیقی یا پادکست گوش می دهند. همچنین ممکن است بخواهید بطری آب و برخی داروها را فقط در صورت بروز سردرد بخورید. در آخر، حتماً داروهایی را که مصرف می کنید، دوزهای آنها را بنویسید، تا در مواردی که لازم است به تیم درمانی خود بگویید.

بعد از درمان با rtms به موارد زیر دقت کنید:

بهتر است بعد از به پایان رسیدن جلسه درمان با rtms یکسری نکات را رعایت کنید تا اثر درمان از بین نرود و دچار مشکل نشوید:

  1. ترجیحا تا یک ساعت بعد از درمان رانندگی نکنید
  2. بعد از انجام شدن درمان می توانید به فعالیت های روزانه خود ادامه دهید
  3. حتما بعد از اتمام جلسه، استراحت و خواب کافی داشته باشید
  4. سعی کنید ورزش و منظم داشته باشید چرا که به اثرگذاری بیشتر درمان کمک میکند
  5. رژیم غذایی مناسب برای خود داشته باشید و آن را حفظ کنید
  6. بعد از جلسات درمان مواد محرک مثل الکل مصرف نکنید
  7. و در آخر جلسات درمان را به صورت منظم شرکت کنید
  8. در صورتی که پزشک معالج دارویی برایتان تجویز کرده، دارو را مصرف کنید.
حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
راهنمای جامع استعدادیابی کودکان

هزینه هر جلسه ار تی ام اس چقدر هست؟

هزینه هرجلسه ار تی ام اس بسته به منطقه، شهر و کلینیک می تواند متغییر باشد و به طور کلی تعرفه ثابتی برای درمان rtms  وجود ندارد. موارد بسیاری بر قیمت هزینه جلسات rtms تاثیر دارد. از قیمت دستگاه rtms تا تخصص و تجربه پزشک. بهتر است قبل از انجام این درمان تحقیق کنید و در مورد کیفیت کلینیک درمانی و علم و تخصص پزشکان آن کلینیک تحقیق کنید.

تعداد جلسات rtms معمولا چقدر است؟

تعداد جلسات rtms به شرایط عمومی بیمار و تشخیص پزشک بستگی دارد. اما حداقل تعداد جلسات برای بیماران بین 15 تا 20 جلسه می باشد که بعد از گذراندن این دوران، بعد از تشخیص پزشک ممکن است تعداد جلسات بیشتر نیز شود تا بهبودی کامل حاصل شود.

عوارض دستگاه rtms می توان به موارد زیر اشاره کرد:

به طور کلی درمان از طریق دستگاه rtms عوارض کم و کوتاه مدتی دارد و مثل دارودرمانی کبد، طحال و … را درگیر نمیکند. بعضی از عوارض دستگاه rtms را در ادامه ذکر کرده ایم:

  • وزوز گوش
  • بیخوابی
  • اضطراب
  • سوزن سوزن شدن عضلات
  • سرگیجه
  • کاهش شنوایی موقت
  • سردرد های کوتاه مدت

چه افرادی نمی توانند از درمان rtms بهره ببرند؟

برای بهره بردن از روش درمان rtms باید به یکسری موارد دقت کنید. گروهی از افراد نمی توانند از دستگاه rtms استفاده کنند و باید به دنبال راه درمان دیگری باشند. این گروه افراد به شرح زیر هستند:

  • زنانی که باردار هستند و به کودکان خود شیر می دهند
  • افرادی که بیماری های خاص دارند
  • کسانی که سابقه تشنج و یا صرع دارند
  • افرادی که محرک های خاصی مثل الکل استفاده می کنند
  • اشخاصی که در گردن خود قطعات فلزی دارند نمی توانند این درمان را انجام دهند
  • افرادی که پیرسینگ دائمی در بدن خود دارند نیز نمی توانند از درمان rtms بهره ببرند

چند مورد از مزایای روش rtms:

درمان از طریق rtms عوارض درمان های دارویی را ندارد. معمولا درمان دارویی با عوارضی مثل افزایش یا کاهش وزن، ناراحتی معده، کاهش میل جنسی و.. همراه است. معمولا افرادی که برای درمان افسردگی خود از دارو مصرف می کنند، بعد از مدتی به دارو وابسته می شوند. اما، درمان افسردگی از طریق rtms باعث کاهش وابستگی این افراد به دارو می شود.

روش درمانی rtms در مدت زمانی کمی تاثیر زیادی روی بهبود فرد میگذارد. بدون درد است و نیازی به بیهوشی ندارد و در اکثر مواقع 78 درصد افراد به این درمان جواب مثبت می دهند.

چطور بهترین مرکز rtms در تهران را پیدا کنم؟

برای انتخاب بهترین مرکز rtms در تهران و چه در شهر های دیگر مثل یزد، کرمانشاه، قم و هر شهر دیگری حتما مواردی که در ادامه برای شما آورده ایم دقت کنید.

  1. حتما بررسی کنید کلینیک موردنظر شما از درمان های نوین در حوزه درمانی rtms استفاده میکند
  2. پزشکان کلینیک را بررسی کنید که از دانش و تخصص کافی در این حوزه برخوردار باشند
  3. داشتن محیطی حمایتگرانه و مراقبتی می تواند تاثیر بسزایی در روند درمان داشته باشد. پس اگر فضای درمان از چنین چیزی برخوردار باشد، این یک امتیاز مثبت است.
حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
همه چیز در مورد فراموشی در سالمندان+ روش های درمان

مطب روانپزشکی دکتر فرامرز ذاکری با داشتن محیطی حمایتگرانه، متخصصان مجرب و همچنین استفاده از درمان های نوین در این حوزه، یکی از بهترین مرکز ار تی ام اس در تهران می باشد. شما می توانید برای استفاده از خدمات بهترین مرکز rtms با کارشناسان ما در تماس باشید.

۰۲۱۲۲۲۶۰۰۶۷
۰۲۱۲۲۲۶۰۰۶۸
۰۲۱۲۲۲۶۰۰۶۹
۰۹۱۲۸۲۲۷۱۶۵ منشی

چه تفاوت هایی بین نوروفیدبک و rtms وجود دارد؟

تفاوت tms با نوروفیدبک

به طور کلی هردو روش نوروفیدبک و rtms برای بهبود عملکرد مغزی انجام می شوند اما با هدف های متفاوت. در ادامه چند مورد از تفاوت های نوروفیدبک و rtms را ذکر خواهیم کرد:

  • در نوروفیدبک  از سنسورهای الکتروانسفالوگرافی برای نظارت فعالیت مغز استفاده می شود اما در rtms از میدان مغناطیسی برای تحریک سلولهای عصبی استفاده می شود.
  • درمان از طریق rtms بیشتر برای اختلالات روانی، افسردگی، پارکینسون استفاده می شود اما نوروفیدبک بیشتر برای درمان ADHD، اضطراب، افسردگی و بعضی از صدمات مغزی استفاده می شود.
  • تعداد جلسات درمان نورفیدبک بسته به نوع اختلال و شدت آن می تواند بین 10 تا 40 جلسه و تعداد جلسات درمان با rtms معمولا بین 10 تا 30 جلسه است که البته با توجه به شرایط عمومی بیمار می تواند این تعداد متغییر باشد.

چه فرقی بین روش درمان rtms با tms هست؟

هردو روش rtms و tms از میدان های مغناطیسی استفاده میکنند تا بتوانند بخش های مشخصی از مغز را تحریک کنند. اما  روش RTMS به صورت متوالی و تکراری مناطق خاصی از مغز را تحریک میکند. اما در روش TMS مناطق معینی از مغز فقط یکبار تحریک می شوند و روند متوالی و تکراری ندارد.

روش درمان و دستگاه rtms پیشرفته تر از tms  است چرا که می توان شدت فرکانس را نیز تنظیم کرد.

تفاوت های بین روش درمانی rtms و tdcs:

هردو روش های rtms و tdcs دو تکنیک درمانی نوروتراپی هستند.که بیشتر تفاوت آنها در نوع دستگاه و نحوه تاثیرشان بر مغز است. با این حال نتیجه ای که فرد از هردو روش درمان میگیرد یکسان است.

در روش درمانی tdcs جریان الکتریکی ثابت و کوچک است و به طور کلی جریان الکتریکی ضعیفی وارد مغز می شود به همین دلیل عارضه تشنج نخواهد داشت. اما در روش rtms جریان الکتریکی کوتاه و مشابه موجه اما قدرتمند تر است و خیلی هدفمندتر و کانونی تر اعمال می شود.

در نهایت هردو این روش درمانی هم برای سردردهای میگرنی، پارکینسون، افسردگی استفاده می شوند.

کلام آخر

rtms یکی از روش های درمان است که غیر دارویی است و عوارض بسیار کمتری نسبت به درمان های دارویی دارد. قبل از تصمیم برای انجام این درمان حتما باید با یک پزشک متخصص صحبت کنید تا تشخیص دقیق او را داشته باشید. سپس از نحوه درمان، تعداد جلسات و هزینه آنها اطلاعاتی کسب کنید و در آخر از تجربه و حمایت دوستان و خانواده خود غافل نشوید.

روش های درمانی rtms، tms، tdcs همگی از گروه تکنیک نورو تراپی هستند اما با قدرت و دستگاههای متفاوت.

اینکه کدامیک از این روش ها برای درمان شما مناسب است، بسیار به تشخیص پزشک بستگی دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =

02122260067