آنچه در این مقاله می خوانید:
افزایش اعتماد به نفس یکی از دغدغه های اکثریت جوامع است. چرا که داشتن اعتماد به نفس بالا منجر به اتفاقات و موفقیت های بسیاری در زندگی افراد می شود و نداشتن آن میتواند منجر به تجربیات ناخوشایند شود.
در این مطلب سعی داریم به تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم نورو فیدبک بر افزایش اعتماد به نفس بپردازیم. در ادامه از روش بالا بردن اعتماد به نفس در جمع، راه های افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان و کودکان و نوجوانان خواهیم گفت.
همچنین در ادامه مطلب می توانید هفت تمرین برای افزایش اعتماد به نفس را مشاهده کنید و برای کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس خود، آنها را مدام تمرین کنید.اگر شما هم به دنبال راهکار افزایش اعتماد به نفس و یا درمان اعتماد به نفس پایین در نوجوانان خود هستید، مطالعه مطلب را از دست ندهید.
نرورفیدبک یک روش درمانی غیر تهاجمی است که از نمایش امواج مغزی برای آموزش تنظیم عملکرد استفاده می کند. در این روش سعی می شود تا فرد یاد بگیرد چطور امواج مغزی خود را تغییر دهد. تحقیقات نشان داده که درمان به وسیله نوروفیدبک می تواند باعث بهبود عملکرد، کمک به بهبود مهارت ها، کاهش اضطراب شود که تمامی این موارد باعث افزایش عزت نفس و در نهایت اعتماد به نفس شخص خواهد شد.
مقالات بسیاری تاثیرات زیاد نوروفیدبک بر درمان عدم تمرکز کودکان، اختلالات اضطرابی و بیش فعالی کودکان را نشان میدهد که درمان تمامی این اختلالات میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس در کودکان شود.
اما توجه داشته باشید که نوروفیدبک برای افرادی مناسب است که به درمان های معمول پاسخ نمی دهند. روشهای بسیاری برای رشد اعتماد به نفس وجود دارد. شما می توانید با یکسری تمرین که در ادامه برایتان می آوریم کمک به رشد اعتماد به نفس خود کنید.
پیشنهاد میکنیم در کنار این تمرین ها از کمک روانپزشک و روانشناس نیز غافل نشوید.
اگر شما هنگامی که در جمعی قرار میگیرد، دستانتان سرد می شود، صدایتان میلرزد و نمی توانید در جمع، خودتان باشید، شما دارید علائم کمبود اعتماد به نفس را تجربه می کنید. شاید اولین قدم برای افزایش اعتماد به نفس این باشد به یک روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کنید و یا آزمون و تست های اعتماد به نفس انجام دهید و سپس تمرینات زیر را انجام دهید.
در ادامه برای شما هفت تمرین برای افزایش اعتماد به نفس آورده شده .برای کنترل و بهبود این وضعیت حتما تمرینات عملی اعتماد به نفس را انجام دهید:
قبل از این که وارد جمعی شوید، می توانید در خانه جلوی آینه بایستید و با صدای بلند صحبت کنید. یکی دیگر از تمرین هایی که می توانید انجام دهید، این است دفتری تهیه کنید و تمام ویژگی های مثبتی که در خود می بیند را بنویسید و هرشب آنها را مرور کنید.
براساس نظریه ی مقایسه ی اجتماعی، مقایسه کردن طبیعی است؛ اما به این مورد توجه داشته باشید که مقایسه به خودی خود نتنها به شما کمکی نمی کند بلکه تاثیری مخرب دارد. به خود یادآوری کنید که زندگی رقابت نیست و هرکسی نقاط قوت و ضعف خود را دارد.
اگر کسی درخواستی از شما داشت که خلاف میل شما بود، درخواست او را رد کنید و نه بگویید. با این کار شما چهارچوب های خود را محکم تر می کنید. نه گفتن به درخواست هایی که باعث آسیب به شما یا کم شدن اعتماد به نفس شما می شود هیچ اشکالی ندارد.
حالت بدن ما روی درک مغز تاثیر دارد و مغز بر اساس آن واکنش نشان میدهد.پس حتما دقت کنید که شانه های خود را به عقب بکشید. محکم قدم بردارید، به روبه رو نگاه کنید و با صدای رسا صحبت کنید.
قبل از حرف زدن، کلام خود را مزه مزه کنید و در صورتی که موقعیت مناسبی بود بازگو کنید. اینکار باعث می شود که مخاطبتان به صحبت شما اهمیت بدهد که باعث افزایش اعتماد به نفس شما خواهد شد.
داشتن دیدگاه سیاه و سفید باعث محدودیت شما می شود.در زندگی سعی کنید انعطاف پذیر باشید واتفاقات و در موقعیت های پیش آمده را سریع قضاوت نکنید و برچسب زنید.
یکی از بهترین و موئثر ترین راه ها برای افزایش اعتماد به نفس ورزش کردن است. ورزش منظم منجر به بهبود عملکرد مغز و سلامت روان شما شده و در نهایت باعث می شود شما نسبت به خودتان حس بهتری داشته باشید.
اعتماد به نفس کودکان یکی از تاثیرگذارترین موارد در طول رشد آنهاست چرا که کودکان با اعتماد به نفس در نهایت به بزرگسالانی تبدیل می شوند که خودشان را به خوبی می شناسند، برای توانمندی های خود ارزش قائلند و در نهایت در زندگی فردی و کاری موفق هستند.
تا به اینجا از اهمیت اعتماد به نفس در کودکان آگاه شدید. توجه داشته باشید که شما به عنوان والد نقش بسیار مهمی در رشد اعتماد به نفس کودک خود خواهید داشت. برای افزایش این مهم می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
این مطلب را نیز بخوانید: بهترین دکتر روانپزشک کودکان کیست؟
به طور کلی سن شکل گیری اعتماد به نفس در کودکان از 3 تا 5 سالگی است و از سن 5 سالگی به بعد کودک بیشتر به خود توجه می کند و از سن 7 سالگی این اعتماد به نفس ریشه دار می شود.این دوران یکی از مهمترین دوران برای رشد اعتماد به نفس کودک است که می تواند تعیین کننده ی اعتماد به نفس کودکان در ابتدایی و مدرسه شود و عملکرد آنها را در این دوران تحت الشعاع قرار خواهد داد.
همانطور که گفتیم داشتن اعتماد به نفس سالم برای رشد هر شخصی ضروری است و فقدان آن می تواند منجر به تجربیات ناخوشایند و در نهایت باعث افسردگی و سرخوردگی فرد شود. این مورد شاید در زنان و مردان کمی متفاوت باشد. گاهی اگر مشکل کمبود اعتماد به نفس خود را ریشه یابی کنید به بعضی از بیماری ها و اختلالات اعصاب روان میرسید و برای درمان اینها حتما باید از کمک یک روانپزشک و یا روانشناس بهره ببرید.
این مطلب را نیز بخوانید: معرفی بیماری های اعصاب و روان
در ادامه چند روش برای افزایش اعتماد به نفس شما آورده شده است. می توانید در کنار درمان روانپزشک خود از این تمرین ها استفاده کنید.
نوجوانی یکی از حساس ترین دوره های زندگی است که در این دوره شخص نه کودک محسوب می شود و نه بزرگسال. در این دوره خانواده، جامعه، دوستان، معلمان و… می تواند در تشدید و یا تخریب اعتماد به نفس نوجوانان و جوانان تاثیر داشته باشند.در ادامه چند روش برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان ذکر خواهیم کرد:
غذای خوب هم برروی جسم شما و هم برروی سلامت روان شما تاثیر دارد؛ پس حتما باید روی رژیم غذایی خود حساس باشید و بدانید چه غذایی دارید به جسم و روح خود میدهید. موادغذایی مثل شکلات تلخ، ماهی آجیل و داروهای گیاهی مثل دمنوش های گیاهی می توانند بر افزایش اعتماد به نفس تاثیر قابل توجهی داشته باشند.
بسیاری به دنبال قرص و دارو برای افزایش اعتماد به نفس هستند در صورتی که شاید شما دارویی تحت عنوان بهترین قرص اعتماد به نفس پیدا نکنید.
تشخیص اینکه آیا نیاز است دارو مصرف کنید یا خیر به عهده روانپزشک می باشد پس سرخود دارو مصرف نکنید.
این مطلب را نیز بخوانید: لیست داروهای اعصاب و روان
افزایش اعتماد به نفس یکی از ضروریات زندگی هر شخصی است که از کمبود آن رنج می برد. برای رشد اعتماد به نفس روش های متعددی وجود دارد. این روش می تواند درمان از طریق نوروفیدبک، دارو و….باشد که تشخیص این روش ها بر عهده روانشناس و یا روانپزشک است. در کنار مشاوره های روانپزشک و روانشناس می توانید تمرین های ذکر شده به صورت مکرر انجام دهید.