مراحل درمان عدم تمرکز با دستگاه نوروفیدبک چگونه است؟

آیا درمان نوروفیدبک می‌تواند علائم اختلال اوتیسم را کاهش دهد؟
آیا درمان نوروفیدبک می‌تواند علائم اختلال اوتیسم را کاهش دهد؟
آوریل 19, 2025
پرخاشگری کودکان
هر آن چیز که باید درباره پرخاشگری کودکان بدانیم
آوریل 22, 2025

مراحل درمان عدم تمرکز با دستگاه نوروفیدبک چگونه است؟

مراحل درمان عدم تمرکز با دستگاه نوروفیدبک چگونه است؟

درمان عدم تمرکز با نوروفیدبک، یکی از موضوعاتی است که برای افرادی با این چالش بازار صحبت داغی دارد. برخی از افراد، نگاهی ساده به این موضوع دارند و تا خود مبتلا به عدم تمرکز نشوند، نمی‌دانند که چه اتفاقی ممکن است بیفتد و چه عوارضی را به همراه داشته باشد.

اما در این زمان، آن قدر اتفاقات ناخوشایند ممکن است برای افراد پیش بیاید که آنها را دچار اختلالات روحی و روانی کند. این اختلال‌ها، به راحتی می‌توانند تمرکز افراد را از بین ببرند و زندگی آنها را پیچیده کند. به همین علت در این مطلب، می‌خواهیم شما را با مسیری جدید به نام درمان عدم تمرکز با نوروفیدبک آشنا کنیم.

درمان نوروفیدبک برای افزایش تمرکز

نوروفیدبک بهتری راه برای آموزش دادن فعالیت مغز است. افراد زیادی را در اطراف خود می‌بینیم که به دنبال راهی برای افزایش تمرکز خودشان هستند، البته یکی از این افراد هم من هستم. جالب است که مادرم تمرکز و حافظه بهتری نسبت به من دارد با آ ن که من، جواتر از او هستم. درمان نوروفیدبک برای افزایش تمرکز، یک راه حل عالی است که در سراسر دنیا دارد از آن استفاده می‌شود.

برای همه انسان‌ها نداشتن تمرکز سخت است؛ اما برای افرادی که به کار مشغول هستند و هر روز این چالششان بیشتر می‌شود، سخت‌تر است. راه‌های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد؛ اما متخصصان نوروفیدبک را بهترین راه حل می‌دانند. چرا که اثرگذاری آن در تمامی جلسات قابل مشاهده است و نسبت به روش‌های دیگر، نتیجه بهتری را نشان داده است. این روش آن قدر پاسخ داده است که از آن حتی برای درمان اختلالات دیگری مثل: اضطراب، بیش فعالی، افسردگی، اوتیسم و اختلالات خواب استفاده می‌شود.

با مراجعه به متخصص روانپزشک و درمان عدم تمرکز کودکان با دستگاه نوروفیدبک، شما راهی کوتاه اما پر بازده را طی خواهید کرد.

مراحل درمان عدم تمرکز با دستگاه نوروفیدبک چگونه است؟

مکانیسم افزایش تمرکز و تقویت حافظه با کمک نوروفیدبک

درمان عدم تمرکز با نوروفیدبک به این صورت است که مغز یاد می‌گیرد امواج خود را کنترل کند. این روش، مغز را تحریک و به او کمک می‌کند تا با سرعت بیشتری حواس پرتی را کم کند. جالب است بدانید یکی از ویژگی‌های این درمان، بیداری مغز است و همین موضوع باعث می‌شود که درمان فرد، زودتر به نتیجه برسد.

برای افزایش تمرکز و تقویت حافظه با کمک نوروفیدبک، شما باید بدون هیچ گونه استرسی روی یک صندلی بنشینید. در این لحظه، پزشک حسگرهای پیشرفته ای را روی قسمت‌هایی از سر قرار می‌دهد که قادر هستند سلول‌های مغزی شما را ثبت کنند.

این فرکانس‌ها، بررسی می‌شوند و آن قسمت‌هایی از مغز که ارتباط با عدم تمرکز دارند، به صورت مستقیم مورد درمان قرار می‌گیرند. درمانگر سعی دارد تا اول، حالات ناهنجار مغز را بشناسد و در آخر با راه‌های تقویتی آنها را به حالات هنجار تغییر دهد. البته قبل از اجرای این درمان، مشاور روانپزشک اطلاعات دقیقی را در مورد چگونگی مراحل انجام نوروفیدبک در اختیارتان قرار می‌دهد.

تعداد جلسات نوروفیدبک برای تمرکز

یکی از چالش‌های افرادی که به دنبال روش نوروفیدبک هستند، تعداد جلسات نوروفیدبک برای تمرکز است. درست است که عوامل بسیاری همچون: تفاوت‌های فردی، شرایط محیطی و شدت بیماری در تعداد جلسات اثر دارد؛ اما متخصص بر حسب نموداری که از فرد درد مقدار جلسات را تعیین می‌کند. اگر بخواهیم به صورت کلی تعدادی را بگوییم، می‌توان 2 تا 3 جلسه در هفته را مد نظر قرار داد.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
درمان افسردگی پس از زایمان با متخصص روانپزشک

مزایای افزایش تمرکز با نوروفیدبک

شاید در اینجا از خود بپرسید که چرا این روش آن قدر محبوب شده است. به شما حق میدهم چون هنوز شما هم از مزایای افزایش تمرکز با نوروفیدبک اطلاعاتی ندارید. به همین خاطر در متن زیر، شما را با این مزایا آشنا می‌کنیم:

  • عوارض کم: این روش، هیچ عوارض جدی ندارد؛ اما مثل هر درمان دیگری، عوارض جانبی خفیفی نظیر: سرگیجه، سردرد کم و… را دارد که بعد از چند ساعت به طور کامل از بین می‌رود. اما اگر بخواهید نتیجه خوبی به دست آورید باید، در تمامی جلسات حضور داشته باشید.
  • افزایش مهارت‌های ذهنی: نوروفیدبک به مرور زمان باعث بالا رفتن سطح توانایی‌های ذهنی و شناختی افراد می‌شود.
  • بالا رفتن کارکرد کارکنان: قطعا این روش برای شرکت‌هایی که در ایران هستند، جا نیفتاده است؛ اما جالب است بدانید که ناسا هم برای بهره برداری از کارکنان خود، از این روش برای بالا بردن تمرکز کارکنانش استفاده می‌کند.

در نتیجه، این راه بهترین و قابل اطمینان‌ترین روش برای درمان عدم تمرکز آن هم برای کودکان است. شما با مراجعه به بهترین مرکز نوروفیدبک در تهران تحت نظر دکتر فرامرز ذاکری، می‌توانید این راه را با خاطری آسوده طی کنید.

مراحل درمان عدم تمرکز با دستگاه نوروفیدبک چگونه است؟

آشنایی با داروی عدم تمرکز

بسیاری از افراد به دنبال داروی عدم تمرکز می‌گردند. در این قسمت، شما را با بهترین داروهای عدم تمرکز آشنا می‌کنیم:

کافئین

کافئین، یکی از پر مصرف‌ترین مواد برای بالا بردن تمرکز است. این ماده در قهوه، چای و نوشیدنی‌های انرژی‌زا است و با بالا بردن فعالیت سیستم عصبی مرکزی، کمک می‌کند تا شما هوشیارتر باشید و تمرکز بهتری داشته باشید. کافئین، گیرنده‌های آدنوزین را مسدود می‌کند تا انرژی و تمرکز فرد زیاد شود. فقط فراموش نکنید که مصرف زیاد کافئین، اضطراب و بی‌خوابی را به همراه دارد.

ال تیانین

ال تیانین که در چای سبز هم وجود دارد، یک آمینو اسید طبیعی است. این روش درمان عدم تمرکز، استرس و اضطراب را کم می‌کند و همزمان سطح تمرکز را بالا می‌برد. ال تیانین امواج آلفا در مغز را که با آرامش و تمرکز ارتباط دارد، تولید می‌کند. جالب اینجا است که مصرف با هم کافئین و ال تیانین، اثرات مثبت بیشتری نسبت به هر یک به صورت جداگانه دارد.

جینسینگ

جینسینگ، یکی از گیاهان دارویی شناخته شده‌ای است که در طب سنتی چینی، برای تقویت ذهن و انرژی استفاده می‌شود. این گیاه، کمک به بهبود عملکرد شناختی می‌کند و در افرادی که احساس خستگی ذهنی می‌کنند، اثر دارد. جینسینگ، می‌تواند استرس و اضطراب را کم کند و در پردازش اطلاعات، توانایی مغز را بالا ببرد.

کراتین

شاید شما هم اسم کراتین را فقط برای تقویت عضلات و فعالیت‌های ورزشی شنیده باشید؛ اما طبق تحقیقاتی که انجام داده‌اند، کراتین باعث بهتر شدن عملکرد شناختی می‌شود و به مغز کمک می‌کند تا انرژی بیشتری دریافت کند. همین شرایط، افزایش حافظه و تمرکز فرد می‌شود. البته این مکمل برای افرادی که استرس شدید دارند هم مفید است.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
همه چیز درباره اختلال خواب در کودکان

پیراستام

پیراستام، یکی از داروهای نوتروپیک است که برای حافظه و یادگیری استفاده می‌شود و کمک می‌کند تا حافظه کوتاه‌ مدت و توانایی‌های شناختی تقویت شوند. این قرص، بیشتر در درمان کردن مشکلات شناختی در آدم‌های مسن یا افراد مبتلا به بیماری‌های خاص، کاربرد دارد و برای افراد سالم، شاید نتیجه چشمگیری نداشته باشد.

مودافینیل

درست است که مودافینیل بیشتر برای درمان اختلالات خواب کاربرد دارد؛ اما بسیاری از افراد آن را، یک روش برای افزایش هوشیاری و تمرکز می‌دانند. این دارو که یکی از راههای درمان عدم تمرکز حواس است، سطح انرژی را افزایش و خستگی را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا زمان طولانی‌تری بتوانید تمرکز کنید.

آمفتامین‌ها

آدرال، دارای آمفتامین است و برای درمان اختلال عدم توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) تجویز می‌شود. این دارو، تمرکز و حافظه را تقویت می‌کند؛ اما باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود؛ چون احتمالا عوارض جانبی خواهد داشت. مصرف غیر مجاز آمفتامین‌ها، بسیار خطرناک است و کاملا اعتیادآور خواهد بود.

متیل فنیدات

ریتالین، یکی دیگر از داروهای محرک برای درمان کردن اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی است. این دارو هم مانند آمفتامین‌ها، عمل می‌کند و بدون نظر پزشک مصرف آن ممنوع است. افرادی که این دارو را خودسرانه مصرف می‌کنند، قطعا عوارض جانبی مختلفی را تجربه خواهند کرد.

شما با تماس با شماره‌های موجود در وب سایت دکتر فرامرز ذاکری، می‌توانید برای گرفتن مشاوره روانپزشکی اقدام کنید.

مراحل درمان عدم تمرکز با دستگاه نوروفیدبک چگونه است؟

درمان عدم تمرکز در طب سنتی

طبیعت همیشه ما انسان‌ها را دوست داشته و وقتی مشکلی برای بدن یا ذهن ما پیش آمده، خیلی وقت‌ها با استفاده از گیاهان دارویی توانسته‌ایم، حال خود را بهتر کنیم. حتما شما هم شنیده‌اید که قدیمی‌ها، برای هر مشکلی یک دمنوش مخصوص درست می‌کردند.

مثلاً اگر کسی دل ‌درد داشت، به او دم‌کرده نعناع می‌دادند یا اگر کسی بی‌خواب می‌شد، برایش گل گاو زبان می‌جوشاندند. در این بخش، می‌خواهیم برای درمان عدم تمرکز در طب سنتی در کنار نوروفیدبک درمانی صحبت کنیم. من خودم چند وقت پیش، به خاطر حجم زیاد کارم دچار استرس شده بودم. ذهنم همیشه درگیر بود و روی کارهایی که انجام می‌دادم تمرکز نداشتم.

به اصرار یکی از دوستانم، از چند گیاه آرام‌بخش و مفید برای تمرکز استفاده کردم و از همان وقت تاثیر آنها را دیدم. پس خوب است که حالا آن‌ها را به شما هم معرفی کنم.

سوسنبر

سوسنبر، یک گیاه خوشبو و خوش‌طعم است که در سبزی‌خوردن‌ها هم پیدا می‌کنید؛ اما چیزی که خیلی‌ها نمی‌دانند این است که سوسنبر برای تقویت حافظه و تمرکز هم خوب است. من وقتی برای اولین بار از آن استفاده کردم، آن را خشک و به ماست اضافه کرده بودم. شما هم می‌توانید سوسنبر را خشک کنید و در غذا، ماست یا دوغ بریزید یا این‌که آن را دم کنید و مثل چای بخورید. این گیاه حتی برای بچه‌ها هم ضرری ندارد.

کهن‌دار

جینکو بیلوبا یا همان کهن‌دار، یکی دیگر از گیاهانی است که برای تقویت تمرکز خوب است. این گیاه، جریان خون در بدن را بهتر می‌کند. وقتی خون بیشتری به مغز برسد، اکسیژن بیشتری هم به مغز می‌رسد و تمرکز بهتر می‌شود. این گیاه که روش درمان عدم تمرکز در کودکان شناخته می‌شود، کمیاب است و پیدا کردن آن شاید سخت باشد. حتی می‌گویند که بعضی گونه‌های آن در حال انقراض هستند؛ اما اگر بتوانید آن را پیدا کنید، مطمئن باشید که تأثیر خوبی روی تمرکز و حافظه‌تان می‌گذارد.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید
2 نکته مهم در مرکز rTMS

آشوآگاندا (بوزیدان)

این گیاه که به جینسینگ هندی هم شناخته می‌شود، بیشتر در هند به کار می‌رود. آشوآگاندا استرس را کاهش و ذهن را آرام می‌کند. وقتی ذهن آرام باشد، بهتر می‌تواند تمرکز کند. آشوآگاندا مثل یک قرص طبیعی برای تقویت حافظه است و به مغز کمک می‌کند عملکرد بهتری داشته باشد.

جینسینگ

جینسینگ، یکی از شناخته ‌شده‌ترین گیاهان دارویی دنیا است و برای درمان ضعف بدن تا مشکلات مربوط به مغز، مفید است. جینسینگ هم مثل آشوآگاندا استرس را کاهش و تمرکز را بالا می‌برد. طبق تحقیقات انجام شده، جینسینگ حتی می‌تواند به بچه‌هایی که دچار بیش ‌فعالی و عدم تمرکز هستند کمک کند تا ذهن آرام‌تری داشته باشند. فقط یادتان باشد که قبل از مصرف آن، حتما با پزشک مشورت کنید.

فرنجمشک (بادرنجبویه)

فرنجمشک، درست است که اسم عجیبی دارد اما در خیلی از مناطق ایران پیدا می‌شود. این گیاه، هم به دریافت آرامش و هم حافظه کمک می‌کند و حتی برای دردهای گوارشی هم خوب است.

گوتوکولا (آب‌قاشقی)

گوتوکولا، گیاهی است که به آن آب قاشقی هم می‌گویند. این گیاه، برای کسانی که مشکل تمرکز و اضطراب یا افسردگی دارند، خیلی مفید است. گوتوکولا کمک می‌کند تا مغز بهتر کار کند، اضطراب کم و تمرکز بیشتر شود. مصرف مرتب این گیاه، به مرور زمان توانایی ذهنی را بهتر می‌کند.

سخن پایانی

در این مطلب، روش درمان نوروفیدبک برای عدم تمرکز را شناختید و در کنار آن، اگر زیر نظر پزشک از محصولات گیاهی هم استفاده کنید، نتیجه خوبی خواهید گرفت. شما با دانستن صفر تا صد درمان عدم تمرکز کودکان می‌توانید برای نوروفیدبک درمانی، به وب سایت دکتر فرامرز ذاکری مراجعه کنید تا با مشاوره‌ای عالی، کوتاه‌ترین مسیر را برای درمان امتحان کنید.

سوالات متداول

نوروفیدبک چیست و چه کمکی به تمرکز می‌کند؟

نوروفیدبک، یک راه درمانی پیشرفته و بدون دارو است که با استفاده از حسگرهایی روی سر، فعالیت مغز را بررسی می‌کند. این روش به مغز کمک می‌کند تا یاد بگیرد چطور بهتر کار کند و تمرکزش را بالا ببرد.

درمان نوروفیدبک چطور انجام می‌شود؟

در هر جلسه، فرد روی صندلی می‌نشیند و حسگرهایی به سرش وصل می‌شود. این حسگرها، اطلاعات امواج مغزی را ثبت می‌کنند و به ‌صورت تصویری روی مانیتور نشان می‌دهند. وقتی مغز درست عمل می‌کند، با یک نشانه مثبت تشویق می‌شود و همین موضوع، باعث می‌شود که مغز کم‌ کم یاد بگیرد بهتر تمرکز کند.

چند جلسه نوروفیدبک برای افزایش تمرکز لازم است؟

این موضوع بستگی به شرایط فرد دارد؛ اما هفته‌ای ۲ تا ۳ جلسه و حدود ۲۰ تا ۴۰ جلسه نیاز هست تا تاثیر کامل دیده شود. متخصص با بررسی مغز و میزان مشکل، تعداد دقیق جلسات را تعیین می‌کند.

آیا نوروفیدبک عوارضی هم دارد؟

این روش چون غیرتهاجمی و دارویی نیست، عوارض خاصی ندارد. فقط شاید بعضی‌ها بعد از جلسه کمی سردرد یا خستگی حس کنند که بعد از چند ساعت این موارد برطرف می‌شود.

چه کسانی می‌توانند از نوروفیدبک استفاده کنند؟

از بچه‌هایی که مشکل بیش‌فعالی یا عدم تمرکز دارند تا بزرگ‌ترهایی که کارشان نیاز به دقت دارد یا حتی سالمندانی که دنبال تقویت حافظه هستند و در سازمان‌هایی بزرگ، از نوروفیدبک برای افزایش تمرکز استفاده می‌کنند.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 12 =

02122260067